<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
zelfmoord

foto-kerstkaart
Hobbies / Kaartenmaken

zelfmoord


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - Kerstkaarten weblog

Eigen startpagina Topics
- Kerstkaart of sms?
- Meer geschiedenis van de kerstkaart
- Ontstaan kerstkaart
- Kerstkaart uitleg

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Foto-kerstkaart LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?

 Andere kaartensites
Andere sites waar je kaarten kunt maken, van kerstkaarten tot fotokaarten
- Zelf op je kerstkaart
- Zakelijke kerstkaarten
- Fotokaarten
- Kaartenmailing maken
- Kaarten sturen
- Kerstfotokaart
- Wenskaarten maken
- Kerstkaart goedbegin
- Kerstkaarten weblog
- Kerstkaart weblog
- Nieuwjaarskaarten
- Kerstkaartjes

 Kerstkaart goedbegins
foto kerstkaarten goedbegin
kerstkaart goedbegin
kerstkaarten goedbegin


 Kerstkaart of sms?
SMS en e-mail vervangen kerstkaart niet
SMS en email kunnen niet tippen aan de kerstkaart. Uit onderzoek blijkt dat de post nauwelijks te lijden heeft onder de verschillende mogelijkheden van communicatie. Het aantal kerstkaarten dat jaarlijks wordt verstuurd is een aantal dat al jaren stabiel blijft. Natuurlijk spelen e-mail en sms een steeds grotere rol in de uitwisseling van kerstgroeten. Maar juist een fysiek kerstkaartje wordt in de decembermaand erg gewaardeerd. Uit onderzoek is gebleken dat 75 procent van de Belgen vindt dat een sms’je een echte kerstkaart niet vervangt. En een e-card is wel makkelijk, maar het tastbare ontbreekt. De interesse voor een e-card is weer dalend.

zo zie je maar weer... De kerstkaart blijft!


Geplaatst door: kaartjesturen op 13-03-2008 14:40

 Meer geschiedenis van de kerstkaart
Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
"Waarom versturen we kerstkaarten? Omdat Sir Henry Cole er elk jaar met Kerstmis zo tegenop zag al zijn familieleden, vrienden en kennissen handgeschreven brieven te sturen.
Omstreeks 1840 vroeg Cole een lid van de Royal Academy, John Horsley, een kerstkaart voor hem te ontwerpen. Horsley leverde die kerstkaart af in november 1843 en Cole liet met behulp van lithografie duizend kerstkaarten drukken op stevig karton en daarna met de hand inkleuren. De kerstkaarten kostten 1 shilling per stuk, maar de wereld was nog niet klaar voor dergelijke kerstgroeten. Sommige zeer gelovige lieden vonden het van slechte smaak getuigen.

In het jaar 1840 werden de kosten van het versturen van brieven in Engeland teruggebracht tot een penny. De komst van de penny-post maakte het versturen van grote aantallen kerstkaarten financieel aantrekkelijk. En wie was er in 1838 secretaris van de commissie ter promotie van postale hervorming geworden? Niemand minder dan de 'vader van de kerstkaart' zelf... Henry Cole.
In de jaren zestig van die eeuw werd een goedkopere manier ontdekt om kleuren te drukken, waardoor het mogelijk werd kerstkaarten veel goedkoper aan te bieden. Toen kwam er in 1870 een speciaal posttarief voor kaarten: zegels van een halve penny. Nu werd men echt overspoeld met kerstkaarten, waarvan er veel heel gedetailleerd waren ontworpen. Ze werden zo populair en schonken zoveel plezier dat er onvermijdelijk protesten tegen kwamen. Een boze brief aan The Times in 1877 noemde de kerstkaarten ronduit 'een sociaal kwaad'. Ze waren echter niet meer te stoppen en vandaag de dag worden er elk jaar in december miljarden kerstkaarten verstuurd.Geplaatst door: kaartjesturen op 14-11-2007 09:59

 Ontstaan kerstkaart
Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
Jaarlijks worden er in ons land rond de 50 miljoen kerstkaarten verstuurd. Maar heeft u wel eens afgevraagd hoe deze eeuwenoude traditie is ontstaan?
Het uitbrengen van een kerstgroet is ouder dan gedacht. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aangeboden aan geliefden.
Het massaal verzenden van kerstkaarten stamt eigenlijk uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de nu nog altijd pakkende tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin.
In de Verenigde Staten begon de drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren zeer in trek bij het Amerikaanse publiek en het verzenden van kerstkaarten werd een feit.Geplaatst door: kaartjesturen op 14-11-2007 09:58

 Kerstkaart uitleg
Kerstkaart
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een (typisch kitscherige) kerstkaart
KerstkaartenEen kerstkaart is een wenskaart die wordt gekenmerkt door een kerstgroet en wensen voor het komende nieuwe jaar.

Over de hele wereld is het een gebruik om rond Kerstmis familie en kennissen een kerstkaart te sturen.


[bewerk] Waar komt het vandaan?
Het uitbrengen van een kerstgroet is ouder dan men zou denken. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttafrelen aangeboden aan geliefden of kasteelheren.

Het massaal verzenden van kerst-nieuwjaarsgroeten stamt eigenlijk uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de pakkende tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” (Vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar voor u) Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin.

In de Verenigde Staten begon de in Duitsland geboren drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren zeer in trek bij het Amerikaanse publiek en het verzenden van kerstkaarten werd een feit.


[bewerk] Weetje
In Nederland werden in 2003 tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode meer dan 210 miljoen kaarten verzonden. In België lezen kinderen met Nieuwjaar een Nieuwjaarsbrief voor.


[bewerk] Internationaal
In heel veel landen worden met Kerstmis prentbriefkaarten verstuurd; soms zijn dit zelf gemaakte kaarten (hierbij wordt heel vaak de PC ingezet als hulpmiddel). Op deze kaarten staan de gebruikelijke kerstwensen, hieronder worden ze per taal vermeld.

Duits: Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr
Engels: Merry Christmas & a happy New Year
Frans: Joyeux Noël et Bonne Année
Pools: Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku
Portugees: Boas Festas e um feliz Ano novo
Spaans: Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo
Afrikaans: Geseende Kerfees en 'n gelukkige nuwe jaar
Zweeds: God Jul och Gott Nytt ÅrGeplaatst door: kaartjesturen op 14-11-2007 09:56


Eigen startpagina